Help de burgers van Oekraïne die alles zijn kwijt geraakt

Mijn naam is Andriy Dezhavets ik ben de voorzitter van stichting Kantje la Vantje. Kantje la Vantje organiseert sportevenementen en zamelt daarmee geld in voor minderbedeelde gezinnen zodat ook hun kinderen kunnen sporten. Nou hebben we de afgelopen twee edities het geld aan Stichting Jeugd Sport fonds gedoneerd en hebben we nu een spoed doel opgesteld aangezien er onverwachte gebeurtenissen in de Oekraïne gaande zijn.

Zelf ben ik afkomstig van de Krim uit de stad Sevastopol, ik woon al 17 jaar in Nederland maar ben nog steeds erg betrokken bij mijn thuisland en ga daar ook regelmatig naar toe terug op vakantie. Voor mij was ook het nieuws dat Rusland en Oekraïne met elkaar in oorlog waren erg schokkend en kon ik het eigenlijk niet geloven. Zelf heb ik nooit onderscheid gemaakt tussen Russen of Oekraïners voor mij is dat nog steeds een volk en zal dat ook altijd zo blijven. Wel zijn er nu veel Oekraïense mensen in nood en kunnen geen kant op. Dit doet me erg veel pijn en ik sta er mee op en ga er mee naar bed dus ik wil ook mijn steentje bijdragen voor de mensen die het nodig hebben.

Ik wil dan ook benadrukken dat het geld wat wordt ingezameld niet zal worden gebruikt om de oorlog te steunen en tegen Rusland te vechten maar de mensen te helpen die alles zijn kwijtgeraakt of alles moesten achterlaten. Van het geld wat wordt ingezameld zullen de nodige spullen worden gekocht en getransporteerd naar de Oekraïne. We hebben nauwe contacten in de Oekraine en hebben daar ook vrienden wonen die de actie zullen begeleiden.